top of page

Onze held: Markant Outdoorcentrum

We zijn verheugd om te delen dat Markant Outdoorcentrum de allereerste jaarlijkse sponsor van Stichting Ekie wordt! 


Markant Outdoorcentrum kennen wij als groepsaccommodatie van ons JMZ-kamp. Een locatie waar Lars en Jeroen in het verleden zelf op JMZ-kamp gingen en waar wij met onze organisatie in 2019 en 2023 met veel plezier verbleven. En daar zal het niet bij blijven! Klik hier voor een sfeerimpressie van onze JMZ-kampen bij Markant Outdoorcentrum. Benieuwd wat Michiel Pöpping (eigenaar) drijft om zijn steentje bij te dragen aan Stichting Ekie? Lees vooral verder. 


Voorstellen

Mijn naam is Michiel Pöpping. Ik ben eigenaar van Markant Outdoorcentrum. Het bedrijf bestaat al ruim 30 jaar. Sinds 18 jaar zit het bedrijf op de locatie in Braamt. Hier worden allerlei outdoor activiteiten, schoolkampen en summer camps georganiseerd. De doelgroep jeugd is goed vertegenwoordigd tijdens de verschillende activiteiten. 

Voorheen was ik sportleraar, het organiseren van activiteiten zit in het bloed. Vanuit mijn ervaring hebben we dit doorontwikkeld naar het organiseren van grotere activiteiten. 


Hoe en wanneer heb je kennisgemaakt met Stichting Ekie?

In eerste instantie ben ik met jullie in contact gekomen toen jullie zelf nog jonge mantelzorgers waren. Een aantal van jullie waren hier al regelmatig aanwezig tijdens de jonge mantelzorgers kampen of een van de los georganiseerde dagen vanuit de vorige organisatie. Wat mij toen opviel is dat het altijd een hele gevarieerde groep in leeftijd is, maar dat de synergie in de groep altijd erg sterk is. Afgelopen jaar zijn jullie weer met een groep jonge mantelzorgers bij ons geweest, ook toen zag ik de sterke samenwerking in de groep. 

Vorig jaar kwam er een nieuwe aanvraag binnen en heb ik kennisgemaakt met Stichting Ekie. Toen ben ik meer over de stichting gaan lezen op jullie website. Het zag er erg professioneel uit. 


Op welke manier kom je in je dagelijks leven in aanraking met mantelzorg?

Mijn moeder is 89 jaar. Af en toe moet ik wat taken van haar overnemen, omdat ze dit zelf niet meer kan. Verder heb ik geen ervaring met of ben ik niet direct betrokken bij contacten die (jonge) mantelzorger zijn. Maar ik ben wel geïnteresseerd in de doelgroep omdat je je als mantelzorger ook weer ontwikkeld in bepaalde kwaliteiten, zoals het tonen van empathie, zorgzaamheid en het hebben van een verantwoordelijkheidsgevoel. 


Wat is jouw motivatie om een steentje bij te dragen aan Stichting Ekie?

Ik ben erg geïnteresseerd in het initiatief. Wij worden vaker benaderd voor sponsoring. Als bedrijf willen wij niet alleen zenden maar ook de interactie aangaan met de partijen die je steunt. Wij vinden het van belang dat we de bewustwording, lichamelijke en innerlijke kracht stimuleren. Stichting Ekie past heel goed in het straatje van deze overtuiging.  


Wat zou je Stichting Ekie willen meegeven? 

Het is van belang om je kracht uit je eigen team te halen en de kracht en interesse van elk teamlid voorop te zetten. Alleen dan kan je je taken met plezier uit blijven voeren. Zorg daarnaast samen voor de bewustwording van de stichting. Door het doel van Stichting Ekie te verspreiden raken eventueel andere gemeenten/bedrijven geïnspireerd om ook in contact te komen met jullie. Neem hier voldoende de tijd voor, want alleen dan kan Stichting Ekie groeien.




bottom of page