top of page

Even voorstellen: dit is Iris

Stichting Ekie wordt gevormd door een groep enthousiaste vrijwilligers, maar wie zijn ze eigenlijk? In onze “even voorstellen” blogs interviewen we elkaar, zodat je ons beter leert kennen. In deze blog op vertelt Iris, de penningmeester van Stichting Ekie, iets meer over zichzelf. 


Wat doe je voor Stichting Ekie? 

Ik ben penningmeester van Stichting Ekie. Gelukkig helpt Lars mij veelal bij deze taak, want eigenlijk vind ik de geldzaken het minst leuke stukje van de hele organisatie. Met veel meer plezier ondersteun ik onze drie commissies. Ik ondersteun Lynn met het bijhouden van onze socials, samen met Carlijn check ik onze mailbox en leggen we contacten met (nieuwe) gemeenten. Daarnaast doe ik alles wat nodig is om het JMZ-kamp neer te zetten en ben ik ieder jaar tijdens dit weekend als begeleider van de partij. 

 

Hoe ben je betrokken geraakt met Stichting Ekie? 

Samen met Lars heb ik in 2018 ons allereerste kamp georganiseerd. Na vijf geslaagde kampen, hebben we samen met Manon Stichting Ekie opgericht. 

 

Wat is jouw verbintenis met jonge mantelzorgers?

Toen ik zes jaar oud was, werd ik een grote zus van een bijzonder en lief meisje. Mijn zusje heeft een syndroom en daardoor onder andere een verstandelijke beperking. Het opgroeien met haar binnen het gezin heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. 


Wat doe je in het dagelijks leven? 

In mijn dagelijks leven werk ik met veel plezier in de verslavingszorg. Daar werk ik op een afdeling waar vrouwen een behandeling volgen om grip te krijgen op hun verslaving. Daarnaast werk ik deze zomer voor het eerst voor Flow Reizen. Zij organiseren vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperking en ik heb het geluk dat ik deze zomer drie reizen mag begeleiden! 


Wat inspireerde je om bij Stichting Ekie te gaan werken?

Zelf heb ik een aantal jaar met veel plezier deelgenomen aan activiteiten die georganiseerd werden voor jonge mantelzorgers. De waardering, (h)erkenning en het plezier dat ik daaruit haalde, gun ik iedere jongere met een zorg thuis. Ik vind het belangrijk dat wij hen zien, in het zonnetje zetten en de steun bieden die zij nodig hebben. Vanuit daar is mijn motivatie ontstaan om Stichting Ekie te realiseren. 


Waar word je blij van? 

Ik word heel blij van gezelligheid om mij heen. Met vriendinnen samen zijn, naar een feestje of festival gaan of lekker eten en drinken op een terras, in de tuin of gezellig knus in huis. 

Daarnaast geniet ik enorm van reizen. Nieuwe plekken ontdekken, de natuur, de zee, een stralende zon. En van dieren in de wei, bloemen langs de weg, mijn blije Teckel Boet en van onze kippetjes die tevreden in de tuin aan het rondscharrelen zijn. :)



bottom of page